МАНИФЕСТАЦИЈА
ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА

nbnjegos

ЧАРОБНЕ ПОЛИЦЕ
БИБИ СЛИКОВЧИЦЕ

Драги другари,

Добро јутро!, Добар дан! Или Добро вече!... Ма не, није ово онај озбиљни дневник који понекад плаши децу. Ово је моје и ваше место резервисано само за лепе ствари, фине емоције, луцкасте вести, велике уметнике, добре људе и сву децу. За све оне који учествују или су пријатељи Манифестације „Чаробне полице Биби Сликовчице“. Уз помоћ новинара редакције Бибиног дневника ја ћу бележити све што се дешава, а ви учествујте, читајте, гледајте и уживајте!

Ваша Биби сликовчица

БИБИНЕ НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА

Драги моји мали и велики другари,

Знате већ да се ништа не дешава само од себе. Нарочито велике и важне ствари. Зато вам је потребно много знања, енергије, ентузијазма и н-е-о-п-х-о-д-н-и су прави пријатељи. Е тада је све много, мнооого лакше. Чаробно.

БИБИНИ ПОБЕДНИЦИ

Драги моји другари,

Хвала вам што сте поново учинили да Књажевац буде чаробан град, јер има „Чаробне полице“ на којима има места само за уметност и културу. А наши мали-велики генијалци чаробно расту и напредују. Међу њима се вероватно „крију“ будући писци, драмски уметници, илустратори, композитори.

Драги моји другари, какав чаробан дан!

Толико се тога догодило да просто не знам чиме бих се пре похвалила! Да, у праву сте, па треба почети од почетка. У петак су моји другари приредили леп и занимљив програм – вееелико финале Манифестације дечјег стваралаштва „Чаробне полице Биби Сликовчице“!

Само што сам протрљала своје снене очи, кад видех сви некуд јуре, журе, дотерују се и шминкају најлепшим осмесима. И признајем, ништа ми тада није било јасно, јер помало сам заборавна са првим јутарњим зрацима. Али, није ми дуго требало да коначно схватим да смо скоро на самом крају, моји весели другари, и да за који трен почиње претпремијера наше завршне представе.

Драги другари,

Не знам одакле бих почела...Од сузе која ми се појавила у оку или осмеха који ми је извирио на лицу. Најбоље је почети од почетка.

Да вам нешто кажем,

Мој кум Бранко је прави правцати домаћин „Чаробних полица“! Како је лепо данас угостио моје мале другаре из школе „Каплар“ који са својим педагошким асистентом Маријом Симић редовно посећују наш едукативно забавни програм намењен ромској деци.

Драги моји другари, да ли сте знали да се поезија може видети? Нисам ни ја. Данас сам посетила Друштвени клуб Дома културе где је одржана креативна радионица и презентација једне сасвим занимљиве поезије, којој је аутор Поп Душан Ђурђев, наравно, дао и необично име ,,Поезија која се гледа“.

Драги другари,

Данас сам први пут посетила Основну школу „Младост“. У њој се образују деца која су уточиште пронашла у Заводу за васпитање деце и омладине у Књажевцу. Њих тридесетак уз помоћ својих учитеља и наставника савладавају школско градиво, али усвајају и животне вештине. Е, ту на сцену ступа и мој кум Бранко.

Веровали или не драги моји другари,

Мени баш ни мало не смета овако тмуран дан. Као што писци раде на аплаузе, тако ја растерујем облаке дечјим осмесима. А ко деци измами најлепше осмехе? Па, зна се. То су моји пријатељи - писци које су у Књажевац довеле „Чаробне полице Биби Сликовчице“.

Чекајући новембар...

И шта сад, драги моји другари! После овако бурних и забавних дана, треба поново да се вратим у мирну и пријатну свакодневицу Дечјег одељења. Не кажем да ће ми бити досадно. То никако. Знам да моји библиотекари већ припремају нове авантуре и сусрете за све наше малишане.

Страна 1 од 7

МАНИФЕСТАЦИЈА
ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА

nbnjegos beli

ЧАРОБНЕ ПОЛИЦЕ
БИБИ СЛИКОВЧИЦЕ

© 2016 Народна библиотека "Његош" Књажевац. Сва права на садржај задржана.
Израда и одржавање интернет презентације: EastStarGroup