МАНИФЕСТАЦИЈА
ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА

nbnjegos

ЧАРОБНЕ ПОЛИЦЕ
БИБИ СЛИКОВЧИЦЕ

Драги другари,

Добро јутро!, Добар дан! Или Добро вече!... Ма не, није ово онај озбиљни дневник који понекад плаши децу. Ово је моје и ваше место резервисано само за лепе ствари, фине емоције, луцкасте вести, велике уметнике, добре људе и сву децу. За све оне који учествују или су пријатељи Манифестације „Чаробне полице Биби Сликовчице“. Уз помоћ новинара редакције Бибиног дневника ја ћу бележити све што се дешава, а ви учествујте, читајте, гледајте и уживајте!

Ваша Биби сликовчица

Драги другари,

   Ваша Биби је поново ту, јуху! Сада ћу вам рећи баш од почетка шта се десило овог понедељка..                                                                                  
Ви знате да ја обожавам глуму! Нисам можда баш најбоља у томе, понекад превише блејим, али зато волим да сваке године присуствујем узбудљивим драмским радионицама,где је и ове године почасни гост Влада Андрић, хи-хи-хи!

Драги другари,

Толико сам срећна и узбуђена да не могу да вам опишем, али се надам да ћете и ви бити када вам будем рекла о чему је реч. Не бих да вас држим дуго у неизвесности, тако да...3...2...1... ПОЧЕЛЕ СУ ПРИПРЕМЕ ЗА 3. МАНИФЕСТАЦИЈУ ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА „ЧАРОБНЕ ПОЛИЦЕ БИБИ СЛИКОВЧИЦЕ“!!!

Добар дан, драги другари!
 
Улазак мојих старих другара глумаца у библиотеку овог поподнева разведрио је наизглед тмуран септембарски дан. Чим су крочили на Дечје одељење, просторију је преплавио талас лепог расположења и већ добро познатог глумачког талента.

Драги моји другари,

Толико сам узбуђена да не знам како да почнем ову вест (а вест је, ако нисте знали, „најважнији писани облик новинарског изражавања“!). На Дечјем одељењу Народне библиотеке „Његош“ окупила су се нова и добро позната драга лица из наше две књажевачке средње школе.

Нека игре почну!

Драги моји другари,

Толико сам срећна! Толико сам испуњена радошћу да, ево, све ска-ку-ћем… Ма шта скакућем –лееебдиииим по Дечјем одељењу! А, гле… слушај! Чујем и фанфаре. Стварно! Не маштам, не играм се и не сањам. Истина је! Свечано вам саопштавам да је почела нова Манифестација дечјег стваралаштва „Чаробне полице Биби Сликовчице“!

БИБИНЕ НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА

Драги моји мали и велики другари,

Знате већ да се ништа не дешава само од себе. Нарочито велике и важне ствари. Зато вам је потребно много знања, енергије, ентузијазма и н-е-о-п-х-о-д-н-и су прави пријатељи. Е тада је све много, мнооого лакше. Чаробно.

БИБИНИ ПОБЕДНИЦИ

Драги моји другари,

Хвала вам што сте поново учинили да Књажевац буде чаробан град, јер има „Чаробне полице“ на којима има места само за уметност и културу. А наши мали-велики генијалци чаробно расту и напредују. Међу њима се вероватно „крију“ будући писци, драмски уметници, илустратори, композитори.

Драги моји другари, какав чаробан дан!

Толико се тога догодило да просто не знам чиме бих се пре похвалила! Да, у праву сте, па треба почети од почетка. У петак су моји другари приредили леп и занимљив програм – вееелико финале Манифестације дечјег стваралаштва „Чаробне полице Биби Сликовчице“!

Само што сам протрљала своје снене очи, кад видех сви некуд јуре, журе, дотерују се и шминкају најлепшим осмесима. И признајем, ништа ми тада није било јасно, јер помало сам заборавна са првим јутарњим зрацима. Али, није ми дуго требало да коначно схватим да смо скоро на самом крају, моји весели другари, и да за који трен почиње претпремијера наше завршне представе.

Драги другари,

Не знам одакле бих почела...Од сузе која ми се појавила у оку или осмеха који ми је извирио на лицу. Најбоље је почети од почетка.

Страна 1 од 7

МАНИФЕСТАЦИЈА
ДЕЧЈЕГ СТВАРАЛАШТВА

nbnjegos beli

ЧАРОБНЕ ПОЛИЦЕ
БИБИ СЛИКОВЧИЦЕ

© 2016 Народна библиотека "Његош" Књажевац. Сва права на садржај задржана.
Израда и одржавање интернет презентације: EastStarGroup